500:de inlägget

Skrivet 2012-05-28 Klockan 14:04:15

Hello!
(500:de inlägget, visst har vi varit duktiga? Enligt mina beräkningar är det 2,2 inlägg om dagen)
Nu sitter jag hemma och gör klart en naturuppgit och ska in till skolan för kårmöte om en timme, ska sedan grilla med kåren + jennykåren ikväll så det är ju kul att vädret är bra.
Idag har vi bara haft en föreläsning om don't drink and drive. Hemska saker detdär! Men en sknskoldag utan lektioner, bara lyx.
Var på stan med Alice och köpte två hårprodukter som jag visar sen, men nu måste jag jobba med detta. Vi hörs! //Ellen

  
Visst är jag bäst på snygga diagram?

Detta jobbar jag med, en enkätundersökning i olika åldrar. Och kolla här är resultatet från en etta och en liten två på stagg. Kom ihåg att man ska äta 40% grönsaker på tallriken hörrni. //Ellen


Min partymejk

Skrivet 2012-05-27 Klockan 23:19:34



Av en slump fotade jag mitt öga för att se om sminket låg bra och när jag ändå hade bild så kan jag ju lika gärna fylla på lite i skönhetskategorin.
Det är en svart sotning partyserad med silverglitter. Såhär gjorde jag:
1. Ögonprimer över hela området
2. Lägger en svart skugga på locket och sotar ut det
3. Tar en mörkgrå skugga och lägger den där det svarta slutar, sotar ihop färgerna och sotar ut den
4. Skuggar ut svart kajalpenna under ögat, halva från ytterkanten och in
5. Lägger silverdust på locket
6. Tar silvereyeliner
7. Böjer fransarna och så på med mascara, KLART! //Ellen


Bildbomb från gårdagen!

Skrivet 2012-05-27 Klockan 21:35:16








Mina bilder från igår som gick att lägga upp, hehe. Hade sjukt kul igår och jag tackar vädret och alla mina underbara vänner för det. Ni är bäst och jag är världens lyckligaste för att jag har er! ♥



Uppföljare

Skrivet 2012-05-27 Klockan 15:22:46

Hej på er!
Idag så är det ju riktigt bra väder som ni säkert sätt. Men jag måste trots det sitta inne och jobba med naturen, kanske kan lägga in lite kul fakta här när det hela är klart. Och mina diagram är så fina, så de måste ni få se. Iallafall, Elin skickade mig tre bilder ifrån VR (jag prenumererar inte själv på den) som handlar om solning och jag tänkte, vi kör en uppföljare.

Artikeln handlar om hur solning, något som jag inte nämde så mycket i min text, förändrar vår hy med fokus på vårt känsliga ansikte. En annan sak som jag ofta tänker på när jag solar. Som en kort lösning, att jämföras med snabbmat. Du köper hamburare för att det går snabbt och du inte orkar vänta och så är det gott. Du är nöjd med smaken. Detta resulterar i att du efter många hamburgare på sikt går upp i vikt. Nu måste du istället lägga pengar och tid på träning för att återställa din gamla form. Och måste undvika hamburgare. Såhär: Du solar utan solkräm för det går snabbare och du vill inte vänta på att bli brun. Du är dessutom nöjd med färgen du fått. När du solat mycket kommer din hy på sikt att förändras till det sämre och du måste börja köpa krämer och lägga tid på det. Om du bränner dig kommer alla fläckar tillbaka med en gång. Du måste helt enkelt ha en osund relation till solen och undvika den, för att slippa allt fult i ansiktet. Skillnaden mellan liknelsen är den att du kan träna dig tillbaka till din gamla form, men kan aldrig återfå din oskadade hy.
Nåväl, läs artikeln här och nu.

Såhär förändras du:

 

Denna skillnad kommer du märka:



Och såhär undviker du det:



Lycka till nu och sola försiktigt! //Ellen



Extasenfesten 2012

Skrivet 2012-05-27 Klockan 12:30:57



Riktigt kul och galen kväll igår. //Ellen



26 maj

Skrivet 2012-05-26 Klockan 15:41:06



Hej finisar! ♥

Igår efter skolan låg jag ute i solen hela dagen och sen åt jag grillat i trädgården med min familj. Sen kom Ellen och vi cyklade in till stan för att se Älska mig igen på bio. Den var hur bra som helst. Så gå och se den om ni får tillfälle. Sen gick vi till cafe corner och pratade. Mysig fredagkväll.

Idag har Cassandra varit här. När hon åkte så cyklade pappa och jag in till stan och köpte mors-dags present. Ikväll blir det extasen. Hopppas på en bra kväll! /Agnes



Det där med tiden innan sommarlov

Skrivet 2012-05-26 Klockan 13:57:39

Du kan hoppa till nästa stycke om du inte orkar läsa detta. På riktigt, det händer så himla mycket nu. De sista inlämningarna och proven, alla evenemang, bra väder, håltimmar och sköna lektioner, sommarkvällar och grillning, betygssamtal, kårfix och goda frukter. Alla rutiner bara försvinner och ingenting blir som vanligt. Många har längtat så mycket efter det, jag med. Men just nu är jag bara så förvirrad. Vad tar tiden vägen? Snart slutar jag ettan, och det är bara helt helt helt sjukt. Jag vill på riktigt att tiden bara ska stanna, för det kanske är nu som det är som bäst.
Tiden när det är lagom varmt, när du har lite måsten och innan alla bara försvinner iväg.
Jag vet inte egentligen, jag är ensam hemma och undrar varför jag inte har gjort något av dagen och då blir jag bara så himla konstig. En riktig funderare och mitt liv gör mig förvirrad och allt känns så himla dystert just nu.

Ikväll taggar vi iallafall inför extasenfesten, imorgon väntar sista aerobicspasset för säsongen och sista passet VT 2012 på friskis alls förresten innan det blir sommarschema, något som också gör mig orolig. (Vart tar mina rutiner vägen?) Och nu ska jag göra natur, dessutom borde någon ringa mig för jag blir galen här hemma. //Ellen




Min staggjakt

Skrivet 2012-05-26 Klockan 02:56:27

Jag känner väl precis som Agnes att bloggningen har fått gått åt sidan när det blivit mycket annat de senaste dagarna. Men att jag nu iallafall kan ge er lite bilder och info från staggjakten. Precis som Agnes.

Eftersom jag är med i kåren är det ju vi som ordnar med alltihopa, så visst hade vi mycket att stå i. Vi fyllde nästan 1000 vattenballonger, skickade iväg alla lagen, har burit högtalare fram och tillbaka, checkat stationerna, städat, lyft dödstunga hinkar, peppat med musik och under dagen plockade jag burkar och flaskor vid tre olika tillfällen.
Det är roligt att se att saker som vi har fixat och planerat och utför uppskattas så mycket. I starten var det superpepp och vi hade musik och alla var glada. Dessutom tyckte jag alla hade gjort ett bra jobb med utklädnader och gått in för det till 100%. Grenarna verkade vara lyckade och vattenkriget likså. Jag själv fick dock offra mig och gå in mitt i smeten för att rädda den vagn vi kört ut tunnorna på, men att så många ballonger kunde ta slut så snabbt, det trodde jag inte.
Samtidigt som det är tufft att jobba och slita har man ju kul samtidigt och får vara med om otroligt mycket roligt. Även om att bara delta i ett sånt här evenemang måste vara superkul också.
På kvällen var det fest i folkets park i Lindsdal, kul kväll där. Jag blev dock av med en hundring ur min väska, alltid surt när sånt händer. Och idag var jag minst sagt död skoldagen igenom. När jag kom hem orkade jag inte ens ta av mig jackan eller väskan utan satte mig i fåtöljen och somnade direkt, och fyra timmar framåt. Liknade lite natten, då jag däckade i sängen efter en stressig men rolig dag. Och båda gångerna har jag vaknat av kramp i fört höger vad och andra gången vänster pga. överansträning. På riktigt, kramp i vaden kan vara det värsta jag vet. Och det sitter i i den vänsta än. Nu lämnar jag klackarna hemma ett litet tag framöver.
Tack iallafall alla deltagare, de som hållit stationerna och staggkåren för en lyckad Staggjakt, här kommer lite bilder. //Ellen



Staggjakten 2012

Skrivet 2012-05-25 Klockan 17:59:02

Förlåt för den kassa uppdateringen men har haft fullt upp med plugg och fullt schema. Som kompesation kommer här ett lång inlägg om gårdagen, staggjakten. Hade lite lektioner innan. Först mattenationella som gick bra och sen lite paddling på idrotten.



Sen hade vi en chill samhällslektion och på bilden smet jag lite tidigare för att börja fixa mig med Julia. Sen mötte vi upp vårt lag och började peppa med alla andra lag för den årliga staggjakten. Väldigt roliga stationer och det var rätt jämt mellan oss och angry birds men jag tror skepp ohoj var snäppet bättre!



Sen avslutades det hela på skolgården med ett vattenkrig med massa vattenballonger. Efter det gick Julia och jag hem till mig för att börja tagga om och fixa om oss för fest!


Sen blev det fest för hela slanten i Folkets hus i Lindsdal. Riktigt rolig kväll med mina vänner. Puss på er! ♥

Denna bilden får avsluta inlägget bara för att du är så himla bra!!

/Agnes



Sola säkert - Så får du den perfekta brännan

Skrivet 2012-05-22 Klockan 23:10:50

Jag hade tänkt att göra ett lite viktigt och seriöst inlägg här, som faktiskt handlar om annat än snygga skor. Jo, jag vet ju att mina närmsta vänner läser bloggen och även andra fina läsare. Och därför tänkte jag passa på att skriva ett inlägg om solning, jag är ju rädd om er. Och eftersom inte ni är det så får jag komma till hjälp.

Just idag har det väl inte varit något toppenväder, men jag kan slå vad om att alla som läser här var ute i solen under långhelgen då det var underbart med all sol. Och att en allderles för liten andel utav er använde tillräckligt med solkräm eller något annat skydd. Ni vet ju alla hur farligt det är att sola utan något som helst skydd, precis lika som att röka. Av rökning får man lungcancer och av solning får man hudcancer, det är precis samma princip. Och så tycker alla det är så idiotiskt att röka, men det är ju precis samma sak med solning. Det finns ett sammband, alla vet om det men ingen gör något åt saken.

Varför då? Det finns lite olika teorier enligt mig. Det första är att man tänker att det inte drabbar mig, alla andra gör ju likadant! Det är ett problem, att när alla gör samma fel blir det som en norm. Och helt plötsligt är felet eller problemet inte längre ett problem utan precis som vad som helst, man tänker inte ens på det. 40 000 svenskar drabbas varje år av hudcancer, tro mig, det är fler än vad det finns skrynkliga bruna tanter. Visst, vi som är typ 17 år, vi drabbas inte imorgon direkt. Men vi drabbas, inte alla, men många. Och det kommer om kanske 20 år. Det är då vi får lida för vad vi gör nu. Då kan vi inte göra något åt det. På 20 år skulle alltså 800 00 till ha blivit drabbade och då är det vår tur.

Annars är det många som tänker att "Man får ju cancer av allt nuförtiden". Och visst är det så, man får cancer av mycket. De varnas hela tiden. Men det är ju inte så att vi äter chips 6 timmar om dagen i tio veckor, inte heller rött kött och du har inte mobilen vid örat en hel sommar heller. Men solar, ja, det gör du. Och det är mängden som är problemet här, vissa saker ger cancer, men i stor dos. Solning ger cancer, men i stor dos. Du får ju inte hudcancer om 25 år om du är ligger i solen i 10 minuter den 6:e augusti 2012. Men gör du det kristihimmelfärd i fem dagar, varannan eftermiddag, sex timmar varje helg fram till sommarlovet. Mellan 11-16 fyra dagar i veckan åtta veckor på sommarlovet i 6 år. Ja, då kan ni ju själva räkna ut att dosen är rättså hög.

Alla vill vi vara bruna på sommaren, jag med, hur mycket som helst. Jag blir nervös när det är fint väder ute och jag egentligen bara vill ligga kvar i sängen, då missar jag ju tid. Kommer efter alla andra. Det är stress, hets och tävling. Vem är brunast? Jag tycker själv inte att det är snyggt för en blond blåögd tjej att se ut som en pepparkaka i mitten av juli, eller ens kolafärgad. Det ser inte bra ut, det är onaturligt och det passar inte ens. Själv vill jag uppnå en gyllene lite glänsande och jämn hudton som är någon nyans mörkare än min vinterton. Så jag kan använda mitt solpuder, byta till den ljusaste nyansen av BBcream, kunna använda vit, puderrosa och beige och se lite sommarfräch ut. Det räcker för mig. Det ska se snyggt ut, lite nytt, lite frächt, lite brunare. Och jag förväntar mig inte att vara det till skolavslutingen.

Ni vet ju själva de olika hudtyperna, grönögda med rödlätt hår är de som ligger mest pyrt till. Medan de med svart hår och bruna ögon klarar mig bäst. Men det är inte något man ska stirra sig blind på, utan alla borde vara lika försiktiga. Jag har mörktbrunt hår, men blåa ögon. Min hy blir lätt brun, när den får lite tid och har den där olivtonen i sig och jag bränner mig ytterst sällan.

Det som egentligen är allra värst är det som egentligen förekommer allra mest. Att mina vänner bränner sig med flit, blir röda och säger "det blir ju brunt sen" MEN DÅ ÄR DU JU REDAN BRÄNNSKADAD! Dina celler har fått farlig UV-strålning, vilket har gjort att de säger ifrån genom att du blir röd. Precis som att du bränner dig på ugnen eller strykjärnet, ja, det blir ju också brunt sen. Eller hur? Läs det här, jag hade inte kunnat skriva det bättra själv.

Nej, blir man bränd smörjer man in sig i After Sun och går ut igen nästa dag och tar andra sidan. Jag blir helt deprimerad när jag skriver detta, just för att det är så viktigt och ingen bryr sig. ÅHHH

Du blir ju brun för att solen bygger upp ett lager att skydda sig mot farliga strålar med, men det tar ett tag. Så man kan inte komma med vinterblek hy och solskyddsfaktor 8 och tro att man är väl skyddad. Nu använder jag faktor 20 på kroppen och 15 i ansiktet. (Ha alltid en special gjord för ansiktet, du använder ju inte bodylotion på kinderna eller hur? Så varför ha solkräm för kroppen där då, det är samma sak) Dessutom har min dagliga foundation Spf 30 eller 15 i sig, minns inte vad.

Såhär solar jag:
Jag vill inte säga att jag är någon expert, och egentligen skulle jag kanske behöva skydda mig mer än vad jag gör. Men jag vill ju precis som ni också bli lite bruna.
Jag använder alltid solkräm, alltid, alltid, alltid. När man badat försvinner den, då får man ta på ny och när det har gått några timmar är den "förbrukad" och det behövs fyllas på. Jag börjar högt med 20 och går som lägst till 12 kanske. Men jag har en 8 och en 10 också, om det är molning eller efter de värsta timmarna. Efter en sommar är det egenligen dags för helt nya för de har tappat sin verkan en hel del. Något jag ofta slarvar med, men de kostar typ 100 kronor. Så jag får väl ta och köpa lite nytt.
Sedan ser jag alltid till att vänta och byta sida ofta, det minskar risken för att bli bränd. Och kom ihåg att du får den snyggaste brännan genom att röra på dig.
Men viktigast för mig är att jag nästan aldrig någonsin bränner mig, och aldrig med flit. Jag brände mig en gåg sommaren 2010, när det var molningt och på Gran Canaria när jag gick i sexan och tyckte jag inte hade blivit något brun alls och gick och köpte en med spf 12. Annars bränner jag mig aldrig, det är det värsta man kan göra. Jag försöker bygga upp en djup bränna som byggs på lungt och försiktigt varje dag istället för att stressas fram. Och kom ihåg, om du bränner dig är det som att börja om från 0. Min bränna sitter långt efter sommarens slut.

Några sammanfattanade ord: Jag är rädd om er, vilket ni också borde vara. Utsett er inte för mer än nödvändigt, vi känner nog alla någon som har eller har haft cancer och flera av dem har fått det utan något särskild anledning. Att då medvetet utsätta sig för så ökade risker som de flesta ungdomar gör utan att tänka på följderna är bara så onödigt. När det dessutom är så lätt att undvika dem, eller iallafall förminska dem. Jag lovar, du blir brun även om du använder solkräm, kanske inte inom en vecka men i tillräcklig tid. Så snälla ni, var lite mer försiktiga och så hoppas jag att det här har hjälpt er på rätt spår på något enda litet sätt, då är jag nöjd.


27 juli 2012 - visst blir man brun med solkräm         För 2-3 veckor sedan - men man blir vit till vintern igen

Ta hand om er! //Ellen


Old times

Skrivet 2012-05-22 Klockan 19:58:26



Kollade nyss på lite gamla bilder som jag hade på min gamla mobil. Helt stört var ful man var. Vissa bilder asså... Idag var det då mattenationella och gick väll inte jättebra men inte superdåligt heller. Får hoppas på det bästa helt enkelt. Efter skolan kom Ellen förbi en stund så pratade vi lite annars har jag inte gjort så mycket förutom att kolla på bilder då. Tur att man har förändrats i alla fall. Ha en fin kväll pusss ♥ /Agnes



Min långhelg

Skrivet 2012-05-21 Klockan 12:55:49






Kort och gott; Härligt väder och fina vänner //Ellen



Fotbollstittande

Skrivet 2012-05-20 Klockan 23:01:37

Sitter här med Ellen. Åt nyss svenska jordgubbar. Så himla gott och det har verkligen kännts som sommar idag! Solade först lite på förmiddagen och sen mötte jag upp Ellen och Anna. Vi cyklade till södra utmarken för att kolla på fotboll men den var förflyttad så den skulle inte börja förrän om flera timmar så vi drog hem till en i laget. Ellen, Anna och jag satt uppe på deras takterass och solade. Hur gött som helst! Sen kollade vi då på matchen och de förlorade tyvärr. Riktigt härlig dag! /Agnes





Mys i parken!

Skrivet 2012-05-19 Klockan 20:00:43

Hej sötisar!
Hade en jättebra kväll igår! Idag har jag spenderat dagen med Ellen i parken. Vi satt där i några timmar så har fått lite färg. Sen gick vi till Max och köpte varsin lyxshake. Hur goda som helst. Supermysig dag verkligen /Agnes

Lite bilder från igår och idag:image descriptionimage description
image description
image description



18 maj

Skrivet 2012-05-18 Klockan 15:42:32

Kom precis in från att ha solat i någon timme. Läste även i den sjukt dåliga boken i svenskan som ska vara utläst till på onsdag. Igår var jag då hos Julia. Bellis och Matilda kom förbi också och vi spelade den gamla favoriten tjejsnack. Hade det väldigt trevligt! Sen sov jag även där. Är hemma just nu men ikväll blir det Öland igen. Då blir det tjejkväll hemma hos Bellis. Det ska bli jätteroligt! Hörs senare, /Agnes

Lite bilder från de senaste dagarna:



A flower in the sun

Skrivet 2012-05-18 Klockan 14:22:38


Jacka - BikBok | Linne - H&M | Solglasögon - NY

Den där saken där uppe är väl inte det vackraste, men jag orkar inte gå ut och fota igeeeen. Iallafall såhär ser jag ut när jag har minimalt med smink på mig, det jag inte lämnar huset utan är cncealer och ögonbrynsskugga. Mascara klarar jag mig faktiskt utan.

Har varit och inhandlat lite grillgrejor, ska tvätta håret och måla mina naglar (long time ago) och sen kommer Elin hit så ska vi till Maja och ha grillmys. Vi hörs! //Ellen


Swimwear - The balconette look

Skrivet 2012-05-18 Klockan 10:32:09



En balconette bh bikini tycker jag nästan är den toppen som är mest smickrande, eller jag älskar alla sorter och att blanda är väl det bästa. Men den är iallafall otroligt snygg! Här väljer jag gärna enfärgat och jag H&M har de överlägset bästa alternativen. //Ellen



Kul med bildredigering

Skrivet 2012-05-18 Klockan 09:56:02







Jag vill verkligen inte påstå att jag kn särskilt mycket om redigering. Jag använder mig av kanske världens enklaste program, Picasa 3, och brukar testa mig fram lite.
På de stora bilderna ser ni hur jag alltid redigerar mina bilder innan de kommer upp på bloggen. Först något som kallas "Jag chansar", men det används bara om jag gillar det. Sedan lite skugga, högdager så de ljusa bitarna blir ljusare. Och sen en knapp som heter skarpare och sedan en som heter mättnad. Hur enkelt som helst och jag gillar resultatet.
Men sedan kan man ju såklart lägga till lite roliga effekter ibland också, vilket jag tycker är kul. Något som jag har gjort på de mindre bilderna.
1. Något som kallas "Värme"
2. "Sepia" som vi alla känner till
3. "Vänddia" en egen favorit
4. "1960-talsstil" som också är kul
De fyra är de som jag använder mig utav mest, eller en som kallas sken, men kan bli lite överdriven ibland. Så, ja, här har ni mina tips! //Ellen



Spontanköp

Skrivet 2012-05-17 Klockan 19:45:49



Ett nytt tillskott i samlingen, H&M 20:-
//Ellen



Långhelgsstart

Skrivet 2012-05-17 Klockan 19:41:44



Hej på er!
Här sitter jag och inväntar kyckling, paprika och hallomi ifrån grillen. Muuuums!
Igår hade Agnes och jag bryggmys med lite gott. (En hälften så stor nyponsoppa kostade bara 2 kronor mindre!!!!) Det blev kallt mot kvällen, men var ändå härligt.
Idag träffade jag Agnes, Julia och Elin precis som Agnes skrev här innan. Vi åt på subway, vilket var både trevligt och gott. Fina tjejer det! //Ellen


17 maj

Skrivet 2012-05-17 Klockan 13:08:22

Sitter och väntar på att Julia ska komma och sen går vi in mot stan för att möta upp Ellen och Elin. Vi ska luncha och så får vi se sen vad vi hittar på. Efter det blir det träning med Ellen och sen åker jag mot Öland och sover en natt hos Julia. Älskar långhelg! Vi hörs /Agnes



Kalla mig normal

Skrivet 2012-05-17 Klockan 11:41:06






Ungefär såhär normal är jag hejhej.. och mina vänner, de är bara söta.

Att invänta långledigt kan vara den bästa känslan. Det kanske är nu, i tiden när det är sommarlov om mindre än fyra veckor, som är det allra bästa. Höga förväntningar, slutspurt, planer och när det bästa bara väntar på en. Och små smakprover på lov, så som kristi himmelfärd. Det kanske är nu, som allt är som bäst. //Ellen



Perfect pink

Skrivet 2012-05-17 Klockan 11:22:43



För ungefär 4 dagar står det finaste trädet i Kalmar utanför just min dörr. //Ellen



---

Skrivet 2012-05-15 Klockan 16:38:27



En sådan dag då jag bara vill lägga mig under täcket och vakna upp nästa dag!



Sovmorgon

Skrivet 2012-05-15 Klockan 08:58:09

Men hej på er!
Idag har jag, som varje tisdag, världens bästa sovmorgon. Den kan knappast uppskattas mer än vad den redan gör. Igår så var jag och Elin med en fotograf och en assistent hela dagen, då han fotade till den nya gymnasiekatalogen. Min uppgift var att ta påskrifter från alla som blev fotade, ni vet så de tycker det är okej. Och så tog jag med Elin som trevligt sällskap. Vi fick typ stå upp hela dagen, eller kanske inte hela, men mycket. Annars var det toppen, sånt kul får man göra om man är med i kåren!
Idag är den lång skoldag, träning och så teater. Det var världslängesedan vi hade någon teater men idag tror jag det blir av. //Ellen


Såhär mycket till bild fick jag igår av min personliga
fotograf, måste bättras...



It's too cold outside for angels to fly

Skrivet 2012-05-14 Klockan 16:11:06


Sitter i min säng och pluggar lite. Har så sjukt mycket nu innan sommarlovet. Känns konstigt att ens skriva det. Kan knappt tro att det endast är 5 veckor kvar.

Har fått en dille på Ed Sheeran. Så sjukt bra är han. Älskar låtarna The A team och Lego house.

Annars ikväll ska jag ut och springa med Ellen. Var ute och sprang igår med och det är rikitgt kul nu. Fördelen är ju att det går bättre och bättre för varje gång. Riktigt skön känsla är det efteråt också. 

Fick brevet om sommarjobb idag också. Det kommer säkert bli jättebra! Näe nu ska jag sluta babbla.
 
/Agnes


Bild från Valborg!



Swimwear - Exotic Style

Skrivet 2012-05-13 Klockan 11:13:10

Som ni vet, jag älskar bikinis, alla sorter. Så nu kör vi en guide/smakprov/vadjaggillar-sak. Först ut; Exotic style! //Ellen


Summertimes

Skrivet 2012-05-13 Klockan 10:13:53

Hej på er!
Riktigt härligt väder idag ju. Egentligen hade jag tänkt städa rummet och så idag, men det känns så onödigt att låta dagar som denna gå till spillo. Så jag tänkte ta tag i min tidningshög och bara ligga ute i solen. Så myyyysigt! Dessutom har jag en ny solsäng som måste invigas. Ha en skön söndag! //Ellen
Bild från skärgårdssol i Stockholm förra sommaren med Agnes




12 maj

Skrivet 2012-05-12 Klockan 16:28:39

Sitter och kollar på Kalmar ff matchen på teven medan jag äter den nya marabou jordgubb. Helt underbart god! Var på stan innan med Gabbi. Kollade lite i affärerna, hittade ett linne på Bikbok. Sen tog vi en fika på Kullzenska. Mysigt! Blev dock helt blöt sen när jag skulle cykla hem. Mindre kul. Nu ska jag fortsätta se på matchen //Agnes



Ledig dag

Skrivet 2012-05-11 Klockan 14:34:22

Hej på er!
Idag hade vi tre inställda lektioner = ledig. Så skönt!
Jag har hämtat naturkunskapsenkäterna på Lindöskolan, ska bli kul att färdigställa alltihopa. Ätit lunch på flygplatsen och äntligen hunnit med att kolla på ett avsnitt av PLL. Och jag ska kolla på något mer sen, men först ska Agnes och jag ut och jogga.



Hittade förresten en bättre bild idag, inte så bra, men bättre. Snygg klänning va?

//Ellen


Coraltime

Skrivet 2012-05-11 Klockan 14:28:26



//Ellen



Min nya underbara jacka

Skrivet 2012-05-11 Klockan 10:44:04



Finns inte så mycket mer att säga, jag älskar den.
BikBok 699:-
//Ellen



Let's Dance Style

Skrivet 2012-05-10 Klockan 22:10:57



Kollade faktiskt lite på Let's Dance idag, typ andra gången denna säsong, nu när jag har "mystorsdagiställetförfredag" sådär mellan bloggläsningen. Iallafall, så upptäckte jag vilken snygg klänning Sigrid hade i sista dansen. Grön och med fransar över hela. Kanske lite väl kort för att kunna ha själv, men vad vet jag. Print Screenade två bilder till er, men ska kolla om jag kan hitta lite bättre bilder imorgon. //Ellen


En skoldag att minnas

Skrivet 2012-05-10 Klockan 21:46:59



Här ser ni Ellen in action en helt ovanlig torsdag.
Fika på Munk And Muffin, spännande besök ifrån Sydafrika och Uganda och en 25 minuter lång redovisning om Koreakriget. Förlåt Lovisa för att du missade bussen pga. mig.
Efter att min kamerakvinna Elin och jag skjilts åt shoppade jag kjol på stan med Frida, tränade medelpass med Agnes och hade sommarjobbsprat på Kulturskolan. Och nu, nu tar jag långhelg.
Ps. Lite för mycket sneakpeak på jackan, men ännu bättre bilder kommer ikväll
//Ellen



9 maj

Skrivet 2012-05-09 Klockan 23:04:41


Tjena! Idag gick jag en lång dag i skolan, men med en lång lunchrast och lite glass så gick det fint. Efter skolan hängde Julia med mig hem. På kvällen var hon med mig på friskis och tränade eftersom det är gratis där nu om man är med någon som är medlem. Vi körde i alla fall Henrics pass och det var riktigt kul. Efter det har jag bara degat framför oth typ. Nu ska jag snart sova. Puss /Agnes



Lockfågeln

Skrivet 2012-05-08 Klockan 20:07:30



Idag var hela klassen och kollade på teater, och fika fick vi med.
Efter det var jag på möte med Jenny- och Kaggrepresentant om höstens skolkatalog. Och en sjuk teaterlärare gav mig en ledig kväll. Härlig tisdag! //Ellen



Some questions about me

Skrivet 2012-05-07 Klockan 22:26:13

Är du döpt efter någon? Egentligen inte, mina föräldrar ville bara att mitt namn skulle börja på A eftersom de gör det.
Gillar du din handstil? Den duger.
Vilken superkraft skulle du vilja ha? Kunna flyga eller läsa andras tankar hade inte varit fel ibland.
Är du pessimist eller optimist? Optimist!
Vad sparar du på? Biobiljetter och modemagasin
Vilken film vore dina vänner bli förvånade över att du gillade? De vet vilka jag gillar.
Vilken är din favorit lukt? Nybakade bullar, parfym, nyklippt gräs och nytvättat hår.
Kaffe eller te? Älskar båda!
Vin eller öl? Vin
Vad är det bästa du ätit? Oj den var svår...finns så mycket gott!
Vad lyssnar du på just nu? Heartbeats - Jose Gonzalez
Vilka ljud gillar du? musik, knastrande grenar, fågelkvitter och skratt.
Vilka ljud hatar du? Gaffelgnissel och väckarklockan
Vilken är din favorit disneyfilm? Lejonkungen
Percingar?
Bara i öronen
Favoritband? The Fray
Favoritfilmer? The Notebook, Dirty Dancing, 27 dresses och A walk to remember.
Fobier? Råttor, möss och höjder.
Favoritbloggar? Kenzas, MollyRustas och AngelicaBlick








Nöjd tjej

Skrivet 2012-05-07 Klockan 20:31:35



Hej på er!
Idag har det varit ännu en dag med inställda lektioner, något som var bra eftersom jag pluggade mellan ett och halv fyra inatt, inför en redovisning som inte blev förrän på torsdag, så jag kan ju inte påstå att jag inte var trött. Elin och jag tog iallafall en sväng på stan, skrev avtal med Zorbas, åt god bagel och köpte det allra snyggaste jackan. Jag har spanat in den länge och kunde bara inte låta det gå undan mig, så idag köpte jag den iallafall. Visar det kanske imorgon.
//Ellen



7 maj

Skrivet 2012-05-07 Klockan 15:05:18

Hejhej!! Hade inget språk idag så fick sluta tidigare. Julia skulle ha musik sen så hon hade jättelång håltimme så vi gick in till stan och satte oss på Kullzenska och fikade för en hundralapp som vi hade hittat tidigare. Om en timme ska jag in till stan igen för att träffa Amanda och Ellen. Sen ikväll blir det träning och fotboll på teven. /Agnes


Jag är så glad att jag har dig, vännen!



Lördagskvällen

Skrivet 2012-05-06 Klockan 12:28:25

hejsan, igår spenderade jag min kväll med Ellen. Vi var ute och åt god mat och sedan cyklade vi hem till mig och kollade på favoriten The Notebook. En mycket mysig kväll. /Agnes




Tre senaste

Skrivet 2012-05-06 Klockan 11:01:01


BikBok, BikBok, H&M

Som ni säkert märkt har det blivit en hel del sommarklädesinköp på sista tiden, och inte minst shorts. Men vad gör man inte när det finns så många snygga i butik och jag som bara älskar shorts.

Idag blir det historiaplugg, in till stan en liten stund, träning och nagellacksmålning. //Ellen



Löprunda

Skrivet 2012-05-05 Klockan 14:48:43



För en stund sedan var Agnes och jag ute på en löprunda, vi kör det nästan allra hårdaste nu innan Drottning Margareta Loppet den 30 maj och även till beach 2012 såklart. Längtar så mycket till sommaren, varma kvällar, stranddagar, läxfritt, bruna ben, grillning, glass i hamnen och sommarfester. Och att umgås med mina underbara vänner såklart. ÅH, vill bara ha sommar med en gång.
Ikväll ska Agnes och jag iallafall ut på restaurang. Vi har haft många myskvällar i rad nu, så vi kände för något annat. Men vi kanske avslutar kvällen med en film iallafall.
Åter till plugget! //Ellen



Bästa överlacket

Skrivet 2012-05-05 Klockan 10:43:00



När jag var i New York passade jag på att köpa med mig det top coat som sägs vara bäst i världen, Seche Vite Dry Fast Top Coat. Och visst kan jag säga att jag gillar det. Lacket torkar mycket snabbare, men sen har jag så skiviga naglar så det håller inte mycket längre. Men det fungerar säkert på andra! På Kicks kostar det 129:- //Ellen


Walk in closet

Skrivet 2012-05-04 Klockan 19:55:38



Det är mitt högsta krav på nästa bostad - en Walk in closet
Kan redan nu börja planera hur jag vill ha min, kommer nog bli lite i stil med 2,3 och 4. Aja, återstå att se.
 //Ellen



FRIDAY!!!!!

Skrivet 2012-05-04 Klockan 17:51:16



Hej på er!
Fredag! Alltid lika underbart! Har bara lite historia att ta tag i och lite småsaker annars känns allt bra. Det har varit en bra dag idag.
Kollar runt i rummet och inser, jag behöver verkligen städa. Så, vi hörs. //Ellen


Saker som irriterar mig - Muntliga redovisningar

Skrivet 2012-05-03 Klockan 20:43:06

Detta kommer bli ett långt inlägg, men jag måste göra det. Jag blir på riktigt så frustrerad och undrar, vart är vi på väg?
Vi har muntliga redovisningar, individuellt, om 1:a eller 2:a världskriget, Mellankrigstiden eller en konflikt under Kalla kriget nästa vecka. Vi får ut ett papper på vilka grupper vi ska köra i, halvklass. Tio i varje grupp. Som jag är tycker jag om att lyssna på muntliga redovisningar i klassen så jag frågar vår historialärare om jag skulle kunna få lyssna på den andra gruppen också och göra uppgiften jag skulle gjort under den tiden hemma. Hon tycker förstås att det är roligt att höra att jag vill lyssna på de andra, men säger sedan att hon har fått just de här önskemålen om att ha i halvklass. Det är helt enkelt bäst att inte blanda mellan grupperna. Jag säger, jaha okej, eftersom jag aldrig skulle kunna säga vad jag tycker till henne. (Det är därför jag gör det nu) Och för andra vänner, ni får läsa om detta igen, om ni orkar.
Då blir jag på riktigt så himla arg och blir på världens dåligaste humör. På riktigt, vem är det som har dessa önskemålen från början? Hur tänker den här personen/personerna egentligen? Skolan är till för att förbereda sig inför arbetslivet. Kan en person inte ens redovisa i 15 ynka minuter inför 20 personer tycker jag på riktigt inte att den är värd något jobb. Nu är jag kanske hård, men på riktigt, jag tycker såhär. Dessutom känner den personerna den redovisar för. Vi träffas ju varje dag. Okej, då kan vissa tycka det bli värre. Men såhär då, det är inte en enda person, förutom jag typ, som är intreserad av det ni säger. 2/3 sitter med mobilen och resten ligger på bänken eller ritar i boken. Så är det, ingen bryr sig om vad du har att säga. Är det någon som ställer en fråga är det för att den vill ha högre betyg och vara duktig inför läraren, den struntar helt i vad du svarar.
På en arbetsplats kanske du kommer behöva prata inför 30, 50 eller till och med 100 personer. De kommer lyssna, titta och arbeta om det du säger. De är beroende av det du säger. Är det något som är otydligt kommer de att fråga, antingen är de sega eller så förklarade du dåligt. Men du kommer behöva ge ett bra svar tillbaka. Ingen kommer bedöma dig och sätta betyg på dig, men läraren sitter ju precis lika mycket i klassrummet om det är 10 personer som om det är 20. Hur ska det gå då?
Visst, alla kommer inte få ett arbete där man ska prata inför folk. Men det är likväl ett moment i skolan som vilket annat som helst. Inlämningar, prov och muntliga redovisningar. På prov och inlämningar är det ingen som jämtkar, där ska hela momentet göras. Men på muntliga redovisningar, där går det tydligen bra att göra allting lite enklare. Men då tycker jag att om man inte kan prata inför 20 personer (som nästan är halvklass för andra klasser) har man inte klarat momentet. Det ingår liksom. Att hålla en redovisning för ingen alls kan väl vem som helst, ju fler personer det är ju jobbigare blir det ju. Då är man inte värd ett E ens.
Jag vill verkligen inte påstå att jag är någon sorts expert på muntliga redovisningar, men jag gör iallafall det jag blir tillsagd att göra. Utan att klaga eller kompromissa.
Varför skulle det vara så himla jobbigt då? Att de i klassen skulle kolla på dig? Som jag skrev innan är det ändå ingen som bryr sig. Men det är en träning för dig. Och så tänker jag såhär, ju fler det är ju bättre måste du ju tänka att du ska göra det. Du blir nervösare, vilket gör att du kommer förbereda innehållet ännu mer. Bara en god sak alltså. Dessutom kommer du träna mer på det du ska säga. Du kommer vara mer nervös, vilket bara är bra så du inte slappnar av och gör en massa slarviga missar. En hel del fördelar alltså, förutom att det är så himla dåligt att inte kunna göra det.
Är det så att det är jobbigt kanske du inte är bra nog. Innehållet är kanske inte bra, du kanske presenterar allt på ett dåligt sätt. Då hade jag också varit nervös. Jag menar, ju färre som hör din dåliga redovisning desto bättre. Eller så tar man tag i någonting och inte går den lätta vägen hela tiden.
En annan sak är att de som faktiskt lyssnar missar ju hälften av redovisningarna. Nu får vi en uppgift som kommer vara totalt meningslös, bara för att vi ska ha något att göra när de andra redovisar. I den andra gruppen kanske någon tar upp en annan vinkel på något. Och i Kalla kriget har ju vi alla olika. Den andra gruppen kommer inte få höra om Koreakriget, för det är bara jag som pratar om det.
Men egentligen är det värsta ifrån vår lärares sida. Hur hon ens kan gå med på något som detta. Hur tänker hon? Jag ville ju bli lärare innan, och om jag blir det kommer jag vara hård. Hård men rättvis. Jag skulle säga till denna elev eller de elever som kommer och frågar mig om vi kan ha mindre grupper att nu gör du den här redovisningen, för helklass, riktigt bra. För i detta läge ligger du långt ner på min lista, jag är så besviken. Hur tänker du?
Så är det, jag är hård men rättvis. Och faktiskt, såhär tycker jag.
//Ellen



Från posten

Skrivet 2012-05-03 Klockan 20:05:48



Först så tänkte jag, neee, jag laddar inte upp de här bilderna. Jag menar, jag ser ju så himla blek ut. Sen tänkte ja, neee, så kan jag inte hålla på och tänka och sa la jag upp de. Dessutom kan jag skratta åt min blekhet när jag kollar tillbaka på inlägget i augusti.

Iallafall, jag fick hem mina shorts idag. Och om jag är nöjd? Hur nöjd som helst. Egentligen finns det inte så mycket att säga, de kommer användas flitigt och jag är glad att jag köpte dem. För visst är de snygga? //Ellen


My days

Skrivet 2012-05-03 Klockan 14:43:46



Sitter inne i det här fina vädret, känns ju sådär kul. Men vad gör man när man har så mycket att plugga på?
Imorgon har vi svenska inlämning och historiaredovisning till på måndag. Något som är lite roligare är den enkät vi gör i naturkunskapen, min handlar om hur mycket grönsaker man äter i olika åldrar. Kulkul
Igår var jag helt död, fick jätteont i huvudet efter lunchen och sen gick det inte över förrän jag vaknade imorse. Det var bra eftersom vi hade engelska nationella, gick väl bra men man blir alltid trött efter något sånt. Nej, nu ska jag sluta klaga.
Ikväll blir det träning men nu ska jag återgå till plugget. //Ellen


I wont give up

Skrivet 2012-05-02 Klockan 21:32:04

Våren är riktigt förbannat välkommen. Idag har det varit en helt underbar dag. Hade en inställd lektion på förmiddagen och då gick Julia och jag och köpte glass och satte oss i solen och bara njöt. Helt underbart var det. Sen gick engelska nationella förvånadsvärt bra också. Sen var jag även och tränade på mitt favoritpass och kunde cykla hem i bara träningströjan utan att frysa. Maj är nog min favoritmånad! /Agnes



Sommarklänningar

Skrivet 2012-05-01 Klockan 17:07:22



Igår när det var så fint väder, precis som idag, blev jag så himla sugen på lite nya sommarklänningar. Hittade den här på H&M:s hemsida. Riktigt, riktigt snygg. Får tänka på saken, och vilken utav de i så fall? //Ellen



Snyggaste sommarlacket

Skrivet 2012-05-01 Klockan 14:34:00



Bästa korallfärgade sommarlacket, nummer 19 "Coral" ifrån Isadora. Och ännu snyggare till brunbränd hy. //Ellen


Fler bilder från valborg

Skrivet 2012-05-01 Klockan 11:46:36










Tack för en jättefin kväll allihop! ♥



Valborg 2012

Skrivet 2012-05-01 Klockan 11:16:11



Här har ni lite bilder ifrån min (och Agnes) valborg. Vi forade hemma hos Alice, med Lovisa och Elin. Vi grillade kyckling och åt klyftpotatis, aoli, beanaisesås, sallad och foccatia som Alice bakat. Till efterrätt åt vi Lovisas goda kladdkaka, grädde och hallon. Det var som ni vet underbart väder och vi spelade kubb. Supermys alltihopa!
Senare på kvällen drog Agnes, Elin och jag in till stan och kollade runt lite och träffade lite roliga personer. Haha

Min Valborgslook:
Klänning - New York (okänd butik)
Svarta pumps - Arnolds skor
Halsband - Forever 21
Läppstift - Isadora Jelly Kiss "Coral Punch"
Nagellack - Isadora nummer 19 "Coral" (visar det sen)
Och en enkel hästsvans och plattat hår


//Ellen



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!