I’m not the one you used to know

Skrivet 2012-06-29 Klockan 16:23:59

 
Hej, länge sen jag skrev här men har helt enkelt inte känt någon lust till att blogga. Men nu tänkte jag ta och skriva ett inlägg om vad jag har haft för mig den här veckan. I måndags påbörjade jag min andra vecka på dagiset och jag trivs oerhört bra. Sen efter jobbet tog jag bussen över till Julia. Vi bakade kladdkaka och hade det myys.
I tisdags tog jag bussen till Borgholm för att umgås med Emelie. Vi gick runt och kikade lite i affärer och sedan åt vi lunch på Ebbas. Har alltid så kul när jag umgås med den tjejen!
I onsdags var jag på stan med Ellen. Sen på kvällen var vi och såg Snow white and the huntsman. Den var bra men inte mer. Men den var riktigt bra gjord. Igår gick Ellen och jag till Norrlidsbadet och tog vårt första dopp. Det var ganska kallt men en hur mysig kväll som helst! Idag hade vi tänkt sola lite på Kattrumpan men solen ville inte kika fram bakom molnen så vi cyklade hem igen. //Agnes


Mitt jobb

Skrivet 2012-06-26 Klockan 17:07:29

Hejhej!
Tänkte bara örklara vad det är för sommarjobb jag har egentligen. Jag har ett PPP-jobb på länsmuseét här i Kalmar i tre veckor, två dagar är gjorda. Vi sätter ihop en liten föreställning med sång och musik till till utställning "Pirater och Sjöröveri" som är riktad mot barn. Just nu skriver vi manus och text, dessutom provade vi ut de rätta kläderna idag i länsmuseumets enorma klädförråd. De har egna sömmerskor.
Vi kommer skriva och träna fram till en vecka till och har premiär nästa onsdag. Vi spelar två gånger om dagen, vid elva och ett.
Det är superkul och jag tror det blir bra! //Ellen

Den hemska affischen...


E.l.f I Love You

Skrivet 2012-06-26 Klockan 01:05:51

Hej på er!
Var ett tag sen jag gjorde något kul inlägg, men som ni vet har jag varit sjuk. Desstuom fick jag ögoninflammation i söndags också, så mycket sjukdom på samma gång är inte likt mig alls. Så jag får väl kompensera upp med något som bara är sååå Ellen.
Jag fyller år nästa vecka och har (det förvånar mig själv) långt ifrån en önskelista redo. Jag känner mig faktiskt helt oplanerad till alltihopa och skulle inte tacka nej till att stanna tiden ett litet tag. Men en sak vet jag, jag tänker önska mig en beställning från min budgetonlineshopfavorit Elf. Här kommer lite favoriter //Ellen



Midsommar

Skrivet 2012-06-23 Klockan 18:03:12

Hejhej! Tänker inte dra hela gårdagen här på bloggen utan beskriver den såhär: Först hade vi det hur mysigt som helst med god mat och glada miner. Sen var inte stämningen på topp, men allt slutade bra och Ellen och jag somnade gott runt två i min stuga. Idag vaknade vi upp rätt slitna och tog med oss frukost och satte oss vid vattnet. Hur mysigt som helst! Du är bäst! ♥ /Agnes
 
 


Midsommarafton

Skrivet 2012-06-22 Klockan 12:03:27

Förra året
 
Idag är det midsommarafton! En väldigt mysig dag enligt mig och jag tycker man ska fira den med dem man verkligen tycker om. Det tänker jag göra! Vi blir omkring 10 pers som ska vara i min stuga som ligger vid norrlidsbastun. Den ligger precis vid vattnet så om det är sol ska vi bada. Det blir även midsommarmat enligt traditionerna. Hoppas på en jättebra dag och natt. Pusss /Agnes


Dag 5 - Fem sanningar om mig

Skrivet 2012-06-22 Klockan 10:22:04

- På kvällarna tittar jag alltid på de mest onödiga programen på TLC, man kan liksom inte sluta.
- Jag totalt avskyr leverpastej, men mina föräldrar äter alltid det. Det är så äckligt och om de har ätit det får de inte röra något annat vid bordet förrän de tvättat händerna. Och den står alltid så långt bort från mig som möjligt.
- Jag är sjukt nördig när det kommer till mitt favoritämne samhällskunskap, missar inte ett ord av vad läraren säger, räcker upp handen typ hela tiden, är hur nervös som helst innan prov (jag menar det), även när vi får tillbaka prov och nästan det viktigaste i mitt liv är att vi får en bra lärare til hösten.
- Jag slarvar ofta med att inte äta frukost och sova lite längre istället.
- Det finns inte en enda efterrätt, dessert, kaka eller något sånt som jag inte tycker om. Många gillar ju inte när det är för mycket grädde, marsipan eller för sött - men jag gillar allt.
 

Dag 1 - Om mig själv
Dag 2 – Min familj
Dag 3 – Min första kärlek
Dag 4 – Min bästa vän
Dag 5 – Fem sanningar om mig

//Ellen


Dag 4 - Min bästa vän

Skrivet 2012-06-21 Klockan 18:38:57

Jag har många goda och bästa vänner, jag har grupper och klasskompisar som är en så stor del av mig. Men min bästa vän är ändå min bästa vän, hon tillhör liksom inget annat. Hon är ingen klasskompis längre, hon tillhör ingen grupp, det är bara hon och jag. Min Agnes.
 
 
Det finns egentligen inte så mycket att säga, vi hör liksom ihop. Har alltid gjort det och kommer alltid att göra. Ags och Ells liksom. Ingen kan nog förstå hur underbart det är att ha en vän som man alltid kan lita på, alltid ställer upp, som man alltid har så kul med, som man har 240594567 olika minnen med. Det är något att vara avundsjuk på.
Ibland när jag pratar med någon själv kan jag säga vi eller vår, som att Agnes var med. I vår gamla klass, eller i helgen gjorde vi. Som att vi alltid satt ihop liksom, men på något sätt är du nog alltid med mig, precis överallt.
 
Dag 1 - Om mig själv
Dag 2 - Min familj
Dag 3 - Min första kärlek
Dag 4 - Min bästa vän
 
//Ellen
 


Sjuk

Skrivet 2012-06-21 Klockan 18:08:52

Som ni kunde läsa i Agnes inlägg då innan idag är jag sjuk. Alltså, på riktigt, hur stor är chansen? Senast jag var sjuk var en helg i sjuan och så bir jag sjuk nu, precis innan midsommar.
Det var igår när Agnes och jag åkte hem med bussen från stranden som jag fick sjukt ont i halsen, och så vaknade jag idag med 39 graders feber.
Har gjort allt för att bli frisk så fort som möjligt (och fort menas med imorgon) och har sovit precis hela dagen. Skulle varit en supermysig dag med massa bra planer, som fick ställas in...
Jaja, får tagga morgondagen hur den än blir iallafall. Ha det bra //Ellen



Sommardagar!

Skrivet 2012-06-21 Klockan 14:57:38

Hejsan! Har nu jobbat min första vecka av tre på dagiset i Berga. Trivs hur bra som helst och gillar mina små gullungar. Så söta är dem! Jobbar bara halvdagar så har hunnit med att göra lite saker på eftermiddagarna. I tisdags var jag med mamma på stan och lunchade med syster och Cassandra. Köpte med oss jordgubbar hem och satt och åt dem ute i trädgården. Igår åkte Ellen och jag till Köpingsvik för några timmar på stranden. Hur skönt som helst! Sen på kvällen var jag ute lite med Gabbi och Tilda. Ikväll ska jag fixa lite inför i morgon. Åhh det ska bli så kul! Bara Ellen blir frisk. Men det måste hon bli! Ha det bra /Agnes
 


Dag 3 - Min första kärlek

Skrivet 2012-06-20 Klockan 23:58:00

Den här kan jag själv inte riktigt svara på men jag har fått det berättat för mig ett antal gånger. När jag gick på dagis, nästan granne där jag bor nu, när jag var riktigt liten kanske bara ett och ett halv år typ hade jag mn första kärlek. Eller ja, kärlek och kärlek men... Han hette iallafall Kristoffer och gick på mitt dagis då och var två år äldre tror jag. En söt liten blond kille som jag gillade otroligt mycket. Mer än så kan jag faktiskt inte säga, jag minns ju trots allt inget själv.
 
Dag 1 - Om mig själv
Dag 2 - Min familj
Dag 3 - Min första kärlek
//Ellen


Nya blogg.se

Skrivet 2012-06-20 Klockan 20:49:56



Hello!
Testar just nu nya blogg.se, gör mig förvirrad och jag är ju inte mycket för förändringar. Men jag tror det blir bra. Dessutom verkar det ju som att man ska tagga sina inlägg, något som jag har gillat med andra bloggar vid andra bloggplatser då. Så vi får se hur det går.
Idag har jag tagit tag i mitt lvi och städat mitt rum, det är inte helt klart men det börjar likna något. Ska aldrig låta det bli såhär stökigt igen...
Efter lunch drog Agnes och jag iallafall till Köpingsvik och solade och hade det superskönt. Det värsta är bara att jag har sån sjuk (jag menar det, den värsta jag haft) träningsvärk. Kan typ inte gå riktigt.
Vi hoppas på fint väder imorgon och så taggar vi midsommar!
Förresten så kommer både dag 2 och 3 upp idag för jag hann inte fixa en bild till dag 2.  //Ellen


Dag 2 – Min familj

Skrivet 2012-06-19 Klockan 08:57:00

Min familj är en liten familj. Jag har en mamma, en pappa och en liten kisse.

Min mamma heter Anneli, från Fröbbestorp utanför Torsås. Hon är arkitekt och har en egen firma. Hon är väldigt snäll, lite för snäll ibland, gillar allt som har med hus och inredning att göra, att kolla på sjukhusprogram (som jag hatar), hon älskar jordnötter, hennes favoritfärg är grön och hon tycker om parfym. Det värsta hon vet är bråk och när man tuggar på saker som hallonkärna och hon hatar yoghurt.

Min pappa heter Rolf, han är född i Mörbyånga och flyttade till Kalmar när han var tre år. Han jobbar som gruppledarfixarprogramproblemchefsaksgrej på Telia här i Kalmar. Han gillar att laga mat, odla kryddor och grönsaker, spela på trav och kolla på fotboll. Han ogillar stökighet i köket, obestämda saker och är alltid trött vid typ nio på kvällen.

Vår katt heter Elsi. Hon skulle heta Elvis för de sa att hon var en kille, så var hon inte det och då ville vi ta något liknande. Hon fyller nio år i september. Det är familjens höjdpunkt, alla älskar vi vårt lilla kissebarn. Till skillnad från de flesta katter är hon inte alls särskillt glad i mat, utan man får ofta tvinga henne att komma ner när det är foodtime. Hon sover egentligen mest hela tiden, men hon gillar att mysa med mig. Det bästa hon vet är att jaga (och det värsta - äta) nattfjärilar under augustikvällarna.

Jag har blivit rättså blandat lik mina föräldrar faktiskt. Jag är nog mest lik min pappa på sättet, förutom lite småsaker. Som att jag har lätt att prata med folk och är så slarvig utav mig, precis som min mamma. Även till utseendet har jag fått lite av båda, min hy är varmtonad precis som min pappas, jag har långa ben som min mamma, öronen är från min mamma och min smala överläpp och mina smala ögon (tack för det) kommer från min pappa. Mycket kommer från min moster också, som näsa, fingrar, tår och sånt.
Mina största intressen kommer från min pappa också tror jag, att kolla på sport, shoppa och läsa tidningar det göt jag lika gärna som han. Och att vara målmedveten, ambitiös och alltid satsa högt det kommer ifrån båda, kanske det allra bästa jag fått.

Min familj är en bra familj, tack och hej.
 
Dag 1 - Om mig själv
Dag 2 - Min familj
//Ellen


Första jobbdagen avklarad!

Skrivet 2012-06-18 Klockan 20:26:28

Hejsan, sitter här med Ellen och chillar lite. Hade min första jobbdag på dagiset idag och det var riktigt kul. Ska jobba med ettåringar i tre veckor, wehoo! Dock måste jag gå upp klockan sex varje dag, det suger! Efter jobbet träffade jag Ellen och vi gick in till stan. Där mötte vi upp Nellie och Märta. Vi satte oss och fikade på Kullzenska, myys! Sen kom även Annie och joinade oss. Vi gick sedan en sväng på stan innan vi tog bussen hem /Agnes


Söt gammal bild på oss från ettan!


Dag 1 - Om mig själv

Skrivet 2012-06-18 Klockan 11:45:12



Jag heter Ellen, jag är 16 år men 17 om mindre än en månad. Jag bor på Getingen i Kalmar, ett litet trevligt bostadsområde i ett gult tegelhus med grått tak.
Jag går på Stagneliusskolan på samhälle beteendevetenskap och har nu då precis gått ut första året. Jag har mitt skåp i västra flygeln på B-plan (som jag tyvärr ska bli av med) tillsammans med min klass SA11G. En klass med bara tjejer. Sen går vi med humanisterna också, så vi har faktiskt en kille. Jag tycker om skolan, det kan jag inte säga något annat om. Jag gillar alla kompisar, alla rutiner som skolan för med sig, jag älskar samhällskunskap och att bara vara i skolan.

Vad mer är Ellen då?
Jag tränar, oftast mycket. På friskis och svettis och så joggar jag eller powerwalkar också med Agnes också. Jag älskar friskis, jag ska bli aerobicsinstruktör där en dag.
Jag spelar teater på Kulturskolan. Jag är inte särskillt bra tror jag, men jag har ju mina teatervänner så jag forsätter än.
Jag gillar att shoppa kläder och smink. Där har jag ett stort intresse, jag läser både tidningar och bloggar om det.
Jag är demokratiansvarig i Staggkåren, än har jag inte så många egna uppgifter men att fixa vid alla evenemang det är jag sjukt bra på.
Jag pluggar, men alltid i sista stund - typ natten innan prov.
Jag älskar att äta mat som jag gillar, jag har inte den mest mångsidiga smaken, men det jag äter det älskar jag. Och så onyttiga saker också, mest glass.
Jag tycker om mina vänner och att träffa dem himla mycket, det är typ det bästa.

Det finns många sidor av mig, men om jag skulle beskriva mig själv med fem ord skulle det vara:
Glad, amitiös, engagerad, galen och extrem. Yes, that's me.
-
Tänkte börja med en sån här 30 dagars sak, nu när jag borde ha tid.

Dag 1 - Om mig själv

//Ellen


Finpresent

Skrivet 2012-06-17 Klockan 22:47:05



Hur man gör sin sminkgalna dotter glad!
Roll-on ögonskugga glitterrosa Viva La Diva
Pärlemorosa nagellack Isadora
Hallonrosa läppglans Viva La Diva
Ögonskuggstrio i ljus och mörk aprikos och fuschiarosa

//Ellen



Min senaste vecka

Skrivet 2012-06-17 Klockan 22:32:07



Paprikafyllt kylskåp - Min mamma vet vad jag gillar
Brunch hos Agnes
Äppelmuffinsbakande och frågesportsmakeri till klasspicknik
Kårmys - Fotboll och mat på KM, tårtätande och övernattning på Stagg
Sista arbetet klart - en skål i porslinslera med finfina tassar i bilden
Skolavslutning - Jordgubbstårta som humanisterna bakat, utdelning av mina personliga brev till klassen, ord och sång i aulan, klassbild och ett sista hejdå (Klänning - Vila, Kilklackar - NY)
Kattas student - Utspring och studentskiva
Kårfix vid Staggs student - Fotoassistent, fanbärare (jag var på bättre humör än vad det såg ut som i Barometern) och påhängning
Högsbydagarna - Inga bilder från min kamera, men så kul ändå

//Ellen



Högsby

Skrivet 2012-06-17 Klockan 14:52:16

Igår på dagen var jag en sväng på stan med Ellen. Jag köpte en klänning på H&M som jag ska ha på midsommar. Sen gick vi till donken och jag åt en gratis wrap. Sen cyklade vi hem till mig och fixade oss och så. Sedan mötte vi upp Sofia på centralen och tog sen bussen till Högsby. När vi var framme kom Annie och hennes vänner och mötte oss och vi gick till Annies kompis förfest. Lite senare på kvällen gick vi in till parken och där var det ett band som spelade och så var det ett litet tivoli också. Framåt ett-tiden gick vi hem till en som hade efterfest. Där chillade vi lite innan vi gick hem i regnet framåt halv fem. Somnade sedan gott hos Annie! Jättetrevlig kväll/natt med mycket härligt folk. /Agnes








Skolavslutningen!

Skrivet 2012-06-15 Klockan 23:07:38

Igår var det då sista dagen i skolan och det innebar skolavslutning. Vi hade lite snack och godis i klassrummet innan vi gick upp till aulan för att lyssna på sång och tal. Sen blev det lite pannkakor i matsalen med fina klasskamrater. Sen gick Julia och jag hem till mig. Vi tog lite bilder i min trädgård och sedan tog vi bussen över till henne. På kvällen vankades det fest i hamnen och jag hade det himla roligt med massa härligt folk. Helt stelfrusna somnade Julia och jag hos henne lite efter ett. Nu har jag sommarlov och det känns helt underbart! /A






Är det sommarlov imorgon?

Skrivet 2012-06-13 Klockan 23:36:36

Att vi får sommarlov imorgon, att vi slutar ettan och har lediga dagar ett bra tag framöver skulle jag inte tro på om någon berättade det för mig ens om den satsade med sitt liv. Nu när det faktiskt är så, känns det ännu mer overkligt.
Jag längtar inte, jag hade kunnat göra det men allt kom allderles för snabbt på. Det är stor skillnad mot grundskolans avslutning. Lek, tävlingar, spel i en vecka. Klänningsinköp en månad innan dagen, pirr i magen, ett spännande kuvert och ledsna ögon. Det är inte så på gymnasiet. För två veckor sedan hade vi prov, mångder av prov, förra veckan var det betygssamtal och nu är det... inget. Vi gör absolut ingenting. Ingen lärare håller ens något liten avslutningstal, inga tävlingar och ja, ingenting. Jag tar en tunika/klänning som hängt i garderoben sen förra sommaren, ingen big deal alls. Har inte haft en tanke på att köpa något nytt. Inget spännande kuvert, jag vet vad jag kommer få i allt. Ett kuvert då, nej, inte ens det. Hej Dexter! Pirr i magen? Hade kunnat vara mer förväntansfull till nästa idrottslektion. Ledsna ögon, nej, inte direkt. Jag kommer träffa alla mina vänner som jag vill träffa. Vi har ingen känsla, stämning eller liknande i klassrummet som tillhör SA11G och HU11A. Egentligen, så har vi ingenting, och det är just det jag känner nu och har känt i ungefär 1 dygn och 8 timmar; ingenting.  
//Ellen



Dagen innan

Skrivet 2012-06-13 Klockan 18:44:01

Hej där! I morgon är det då dags för dagen som man har längtat efter ända sen då sommaren tog slut förra året. Dagen man har som en morot när plugghögen ligger framför sig, när man cyklar till skolan i minusgrader och då problemen är för många. Den dagen är alltså i morgon och jag kan inte riktigt förstå det. Känns sjukt att jag redan har gått ut ettan på gymnasiet. Känns som om det var igår jag slutade nian. Så mycket som har hänt sen dess. Massa nya vänner, nya minnen och nya erfarenheter. Nu har jag hela sommarlovet framför mig och det är nog nu som det är som bäst. Alla planer, alla förväntningar och pirret i magen. Två månader utan plugg, två månader utan måsten och två månader utan problem. Åhh den här sommaren kommer bli så bra! /Agnes








Tråkigaste klassen men saknar den ändå på nått sätt! Saknar tryggheten och männsikorna som förgyllde mina dagar. Saknar också att gå i samma klass som älskade bästis ♥


Behind the scenes

Skrivet 2012-06-10 Klockan 20:56:16



//Ellen



Min helg

Skrivet 2012-06-10 Klockan 18:13:19



Hejhej!! Haft en rikitgt bra helg totalt sätt. I fredags hade vi vandring på Öland med skolan. Det var väll lite mys sådär. Sen hoppade Julia och jag av bussen vid henne. Vi gick till Köpstan och köpte godis och sen la vi oss i hennes säng och kollade på film. På kvällen sen tog jag bussen hem och lite senare åkte Ellen och jag till Elin. Hur mysigt hus som helst. Älskade det! Vi kollade på film och hade det jättemysigt. 

Igår mötte jag upp Emelie och sen gick vi till parken tillsammans. Där satt vi i några timmar och snackade och solade. Sen gick vi in till stan och åt mat på Italia. Efter det gick vi hem till mig och jag fixade mig lite inför kvällen. Sedan gick vi vidare till Emelie och hämtade lite saker. Vid åtta gick vi till en lägenhet där Kajsa, Johanna och Sofia var. Sen tog vi bussen (där även Annie var) till Färjestaden där det var tänkt att det skulle vara en fest så som det var förra helgen men så var det inte alls. Så vi ändrade planerna och gick istället hem till en som Sofia kände. Där blev det tyvärr kaos och alla var tvungna att dra. Synd att vissa ska förstöra! Kom i alla fall hem sen till min underbara säng.

Idag har jag haft två fina tjejer här på brunch. Jag hade fixat scones, bananpannkakor och hallonsmoothie. Vi satt länge och åt och snackade om allt vi har missat. Mycket trevligt! /Agnes


My day

Skrivet 2012-06-09 Klockan 23:28:33



Hello!
Haft en sjukt trevlig dag idag. Uppe och fixa mig, sen bussen till Vassmo. Älskar att åka buss sådär när det är en lagom lång bit. ÅH, så mysigt. Gick av vid Allans livs, därifrån åkte Elin och jag till Vita Sand med hennes moppe. Även det är sjukt mysigt. Kändes som en sommardag när jag kommer ut till en vän på landet, och ja en obeskrivlig känsla bara. Underbart!
Sedan hade vi en sån photoshoot. Hade med mig 5 olika outfits, olika hårprodukter och allt. Fotade i tre timmar, 400 bilder. Först på Vita Sand och så några på en åker. Mysmys Dessutom är Elin superbra på att fota, så ni kan ju räkna med bilder i framtiden här.
Efter ett tag hos Elin med bildinladdning, mat och glass begav vid oss in till stan för Zorbas med några från klassen. Även det superdupertrevligt. En bra dag. //Ellen



Ölandsvandring

Skrivet 2012-06-08 Klockan 15:44:02


Sofias bild

Vandrade idag på Öland, på bilden har vi nästan hela laget. Det var lite stationer och så längst vägen. Även om det inte var så jobbigt är jag helt död nu. Hade en jättehemsk mardröm inatt också så jag är så trött.
Vi får se vad som händer ikväll, men nu ska jag ta en powernap och sedan kolla på PLL. //Ellen


Bullfika på museet

Skrivet 2012-06-07 Klockan 20:06:49



Bilder från i måndags när det var vardagslyx på svenskan och vi först var på sjöfartsmuseet och sedan tog en god fika på länsmuseet.
Där jag också var idag, jag ska ju jobba där i sommar och var där idag för en snabb photoshoot till reklambilder eller liknande. Kulkulkul.
Var även en sväng på BIKBOK då de hade sin 50% på allt dag igen. Jag kommer nog aldrig komma därifrån tomhänt och fick med mig fyra plagg. Jag kan visa de vid ett senare tillfälle, mycket nöjd iallafall.
Nu ska jag göra min pappa sällskap och kolla på diamond league och om jag orkar blir det bakning till morgondagens vandring. //Ellen



En kväll i juni

Skrivet 2012-06-07 Klockan 00:29:35

Det här behöver ni på riktigt verkligen inte läsa, men om ni vill så finns det här.

I måndags kväll var jag och en gammal vän på utefriskisgympapasset i Kalmarsundsparken, och det var bland den härligaste känslan jag haft. Jag vill inte säga att det var sommarkänsla, det var till och med blåsigt och mulet. Det var bara en annan känsla som är svår att förklara, men att typ vara på rätt plats vid rätt tillfälle och det kändes som att ingenting som var viktigt just då fanns utanför parken.
- Det var första gympapasset utomhus för i år, alltid en speciell känsla
- Det arrangerades barnlopp just denna dag. I olika åldrar sprang de en bana precis bakom ryggen på mig och så kunde man kolla bak och titta på de små springande barnen. Så söta.
- Det var massvis med folk i och med loppet, föräldrar, barn och arrangörer.
- Glada barn i hoppborgen, fikat i partytältet och personer i megafoner hördes när en kvinna ständigt envisades med att sänka musiken.
- Att när det är gratis kan vem som helst komma hur dålig man än är och det är hur okej som helst.
- När marken är ojämn och passet egentligen är ett av de sämsta inomhus, men det inte spelar någon roll.
- Att få känna vinden emot sig och tycka det är hur skönt som helst.
- Bilden när några andra friskisare kör intervallöpning på stranden, framför sundet och öland. En så fin bild.
- Lukten av syren i hela området.
- När jag kollar runt och upptäcker att två av mina favoritledare står en bit ifrån vid olika tillfällen och tittar på. De kan bara inte hålla sig borta, inte ens från vilket annat utomhuspass som helst måndag den fjärde juni. //Ellen



Balen 2012

Skrivet 2012-06-06 Klockan 17:05:33

Idag var vi i kåren med och fixade vid balfotograferingen och blev även fotade själva. Så då skulle vi vara lite uppklädda och så. Det var roligt att se alla fina tjejer, killar och inspireras med alla klänningar till min egen. Men jag har ju två år kvar, trots det känns det lite jobbigt att hitta "the one". 
Innan dess hade vi extrarep på teatern och om en stund ska jag hem till Agnes. //Ellen


Försöker vara det dom vill att jag ska va

Skrivet 2012-06-05 Klockan 17:02:39

Hejsan, man känner att det börjar lida mot sitt slut nu i skolan. På sista lektionen idag hade vi vår sista psykologilektion. Vi fick veta vårt slutbetyg och sedan var det bara att lämna tillbaka boken i biblioteket. Oerhört skön känsla! Är riktigt nöjd över mitt betyg med.

Förrästen var det nån dag sen jag bloggade nu. I Söndags mötte jag upp Emelie och Sofia och sen gick vi och köpte pizza för att sedan gå hem till Emelie och se på BB-finalen.
Igår kom Julia hem till mig efter skolan och på kvällen var vi på Södrautmarken för att kolla lite fotboll. Ikväll vet jag inte vad som händer men blir nog att ta det lungt framför en bra film. /Agnes



Två bilder från i söndags



Vilken Ellen känner du?

Skrivet 2012-06-05 Klockan 08:45:31

Jag har på senaste tiden funderat rätt mycket på hur olika jag är med olika personer eller i olika grupper. Det var senast i helgen som Agnes och jag pratade om detta. Egentligen kan jag inte själv beskriva mig som person inför en ny person och beskriva hela mig, eftersom den aldrig kommer lära känna alla delar.

Jag vet faktiskt inte vem som är jag, jag har inte en aning. Men jag antar att alla mina olika personligheter är mig på ett eller annat sätt. Vissa säger att man är sig själv när man inte påverkas av någon annan, att jag är jag när jag är själv. I så fall skulle jag vara en deppig och tänkande typ.

I socialpsykologin har vi just lärt oss att vi anpassas efter våra roller. Jag söker omedvetet ett sätt för mig att passa in och få dig att tycka om mig. Alltså, borde mitt jag anpassas efter mina vänner och min familj. Hade jag haft andra vänner hade jag varit på ett annat sätt, en annan sida av mig hade då kommit fram.

Vissa personer har väldigt lika sidor, medan jag inte någonstans har likheter i mina sidor. Jag har samma intressen, åsikter och ser ut på samma sätt. Men jag väljer att plocka fram olika sidor och göra det på olika sätt. Att jag gillar smink, är motiverad i skolan, älskar mat, att shoppa kläder och skor, läsa tidningar, läsa bloggar, gillar att baka och bjuda och att ha ett fullt schema och vara supersocial alla gånger tror jag ingen har missat. Men ibland är jag supercharmig, en bra lyssnare, pratar 1000x mer än jag behöver, analyserare, vara gosig, blyg, dråplig, engagerad, skrattig, känslobomb, rädd, energigivande, okännslosam, debbaterande, jobbig, partypingla, skrikig, söt, nostalgisk och kissevänlig. Och så mycket mer. Jag hoppas bara att alla kan kalla mig; en god vän.

Tack mina vänner, familj och hela min närhet för att ni gör mig till den jag är och har blivit. Utan er vore jag ingenting, hur olika jag än är med er alla. Ni är bara det bästa jag har.

 



//Ellen



Gårdagen

Skrivet 2012-06-03 Klockan 12:54:13

Hejsan, hade en väldigt trevlig kväll igår i Färjestaden med goa männsikor! Idag blir det en slappdag fast måste dock göra den sista inlämningen för denna terminen. Dock gör det inte så mycket eftersom det är just sista. Hur underbart låter inte det. Bara 11 dagar kvar nu! Ikväll blir det big brother finalen och pizzamys hos emelie.

Tog typ inga bilder igår med här är två:



/Agnes


Snack

Skrivet 2012-06-03 Klockan 10:54:05

Hejsan!
Igår var det ju som sagt lite festligheter på kvällen, vi drog till Granudden i Färjestaden. Det var stört kallt men annars var det bra. Var hemma och i sängen vid två och känner mig lika trött nu som när jag gick och la mig.
Skulle kunna sova hela dagen faktiskt, vädret gör mig dessutom deppig. SLUTA BLÅS
Något annat som gör mig sjukt frustrerad är de svarta jeansen jag försöker få tag på från Cubus. Har varit där fyra gånger på typ två månader (senast igår) och de kommer ju aldrig in. "Vi vet inte vad vi får i våra beställningar". Åh, orkar inte åka dit mer. DÖ CUBUS
Idag då (orsaken till att jag inte kan sova) har vi extra teaterrep. Vad gör man liksom? Jaja, det blir säkert bra iallafall.

Ett klagigt inlägg, men så blir det ibland. Hehe Får se om Agnes laddar upp någon bild från igår, jag glömde nämligen ta med min kamera.


För er som missat, den här sommaren ska bli så sjukt outstanding och helt helt underbar med sol, bad och vänner.
//Ellen



2 juni

Skrivet 2012-06-02 Klockan 14:20:24

Hejsan, länge sen nu men har verkligen inte haft lust med att blogga! Men sånt kommer och går. Igår var jag på stan med Ellen efter hon hade slutat. Jag hittade en hel del. En bikini och en svart underdel, en svart byxdress och två nagellack. Mycket nöjd! Behövde verkligen en ny bikini. Sen satte vi oss på donken och planerade lite som vi ska göra i sommar. Det kommer bli så bra! Avslöjar lite längre fram.

Ikväll blir det fest i Färjestaden med ett par fina tjejer! Det kommer nog bli kanonbra. Hoppas vädret håller i sig bara. Hörs kanske senare, puss /Agnes


Min fina vän ♥


Hårgrejer

Skrivet 2012-06-01 Klockan 21:54:00



Köpte ju som sagt två hårprodukter i måndags på H&M.
Ocean mist - 29:-
Argan oil - 39:-
Saltvattensprayen kommer användas flitigt i sommar, när jag vill få en riktig beachlook.
Oljan gör håret mindre torrt och maxar glansen och lenheten, något som är behövande för mitt torra hår. //Ellen


Recept på mumsiga brownies

Skrivet 2012-06-01 Klockan 19:20:21

Fick en kommentar av schweizernötsälskande Anna om jag kunde lägga upp receptet på kakorna, och visst kan jag det.
Vill först bara säga att jag bara hört bra saker om de, från mina föräldrar, Agnes, förhoppningsvis Katta och Elin och jag förstås. De var faktiskt sjukt goda. Receptet ser egentligen lite annorlunda ut, de ska inte vara med schweiziernöt men det fixade vi själva och det blev ju så bra. Såhär gjorde vi:

Schweizernötsbrownies

30 brownies

Detta behöver du:

250 gram schweizernötschoklad
250 gram smör
3 dl socker
3 ägg
1 äggula
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 krm salt

250 gram mörk choklad
Ev. en trevlig dekoration

Såhär gör du:

1. Smörj en ungsform, 20 x 26 cm
2. Smällt 200 gram av chokladen över vattenbad i lungt tempo, hacka resten av chokladen grovt
3. Vispa smöret och sockret fluffigt med elvisp
4. Knäck sedan i äggen en åt gången och vispa ordentligt emellan. Rör ned den smälta chokladen i smeten
5. Blanda ned mjöl, kakao, bakpuver och salt i smeten. Vänd sedan ihop det försiktigt och vänd till sist ned den hackade chokladen.
6. Häll i formen och släta ut. Grädda i mitten av ugnen på 175*C i 25 - 30 minuter (vi hade längre trots varmluft, för den var långt ifrån klar) Ta ut den när den har "stannat" men inte är helt genomgräddad
7. Låt kakan svalna
Glasyr:
8. Ta den mörka chokladen i vattenbad och låt den smälta
9. Skär kakan i bitar och fördela sedan chokladen över bitarna, dekorera med något om du vill
10. Låt stelna och ÄT



//Ellen








Pubrundan 2012

Skrivet 2012-06-01 Klockan 07:46:44



Här har ni lite bilder ifrån pubrundan i tisdags som jag, Maja och Anna var med och höll i då. Agerade fotograf till staggs facebooksida annars var vi väl mest där och höll koll och bestämde när vi skulle gå till nästa pub på schemat. Detta istället för att plugga psykologi, men vad gör man liksom? //Ellen



Hjärtanbrownies

Skrivet 2012-06-01 Klockan 07:37:58



Hello!
Sjukt dåligt bloggande från bådas sida den här veckan. Men så blir det ibland, igår gjorde jag iallafall mitt sista pluggprov så det blir nog lite mer tid framöver. Men sen tänker jag inte sitta och skriva, som så många bloggar, att nu när skolan tar slut kommer jag blogga mycket mer. För det tror jag verkligen inte, snarare mindre med lite längre och bildfyllda inlägg. Så nu vet ni det.
Efter skolan igår gjorde Elin och jag iallafall fina sweitzernötsbrownies med hjärtan på, som jag stavat helt fel, till Katta som hade slutproduktion med estet teater. Så senare på kvällen gick vi och kollade på föreställningen och tog med oss några fina små brownies. Trevlig torsdag iallafall! //Ellen



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!