Recept på mumsiga brownies
Skrivet 2012-06-01 Klockan 19:20:21
Fick en kommentar av schweizernötsälskande Anna om jag kunde lägga upp receptet på kakorna, och visst kan jag det.
Vill först bara säga att jag bara hört bra saker om de, från mina föräldrar, Agnes, förhoppningsvis Katta och Elin och jag förstås. De var faktiskt sjukt goda. Receptet ser egentligen lite annorlunda ut, de ska inte vara med schweiziernöt men det fixade vi själva och det blev ju så bra. Såhär gjorde vi:
Schweizernötsbrownies
30 brownies
Detta behöver du:
250 gram schweizernötschoklad
250 gram smör
3 dl socker
3 ägg
1 äggula
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 krm salt
250 gram mörk choklad
Ev. en trevlig dekoration
Såhär gör du:
1. Smörj en ungsform, 20 x 26 cm
2. Smällt 200 gram av chokladen över vattenbad i lungt tempo, hacka resten av chokladen grovt
3. Vispa smöret och sockret fluffigt med elvisp
4. Knäck sedan i äggen en åt gången och vispa ordentligt emellan. Rör ned den smälta chokladen i smeten
5. Blanda ned mjöl, kakao, bakpuver och salt i smeten. Vänd sedan ihop det försiktigt och vänd till sist ned den hackade chokladen.
6. Häll i formen och släta ut. Grädda i mitten av ugnen på 175*C i 25 - 30 minuter (vi hade längre trots varmluft, för den var långt ifrån klar) Ta ut den när den har "stannat" men inte är helt genomgräddad
7. Låt kakan svalna
Glasyr:
8. Ta den mörka chokladen i vattenbad och låt den smälta
9. Skär kakan i bitar och fördela sedan chokladen över bitarna, dekorera med något om du vill
10. Låt stelna och ÄT

//Ellen
Fick en kommentar av schweizernötsälskande Anna om jag kunde lägga upp receptet på kakorna, och visst kan jag det.
Vill först bara säga att jag bara hört bra saker om de, från mina föräldrar, Agnes, förhoppningsvis Katta och Elin och jag förstås. De var faktiskt sjukt goda. Receptet ser egentligen lite annorlunda ut, de ska inte vara med schweiziernöt men det fixade vi själva och det blev ju så bra. Såhär gjorde vi:
Schweizernötsbrownies
30 brownies
Detta behöver du:
250 gram schweizernötschoklad
250 gram smör
3 dl socker
3 ägg
1 äggula
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 krm salt
250 gram mörk choklad
Ev. en trevlig dekoration
Såhär gör du:
1. Smörj en ungsform, 20 x 26 cm
2. Smällt 200 gram av chokladen över vattenbad i lungt tempo, hacka resten av chokladen grovt
3. Vispa smöret och sockret fluffigt med elvisp
4. Knäck sedan i äggen en åt gången och vispa ordentligt emellan. Rör ned den smälta chokladen i smeten
5. Blanda ned mjöl, kakao, bakpuver och salt i smeten. Vänd sedan ihop det försiktigt och vänd till sist ned den hackade chokladen.
6. Häll i formen och släta ut. Grädda i mitten av ugnen på 175*C i 25 - 30 minuter (vi hade längre trots varmluft, för den var långt ifrån klar) Ta ut den när den har "stannat" men inte är helt genomgräddad
7. Låt kakan svalna
Glasyr:
8. Ta den mörka chokladen i vattenbad och låt den smälta
9. Skär kakan i bitar och fördela sedan chokladen över bitarna, dekorera med något om du vill
10. Låt stelna och ÄT

//Ellen
Kommentarer
Trackback