Kladdkaka

Skrivet 2011-11-17 Klockan 19:40:03


Den här kladdkakan gjorde jag igår kväll och tog med till skolan idag. Vi hade sagt att det skulle ju vara perfekt med något sådant efter ett megastort psykologiprov. Och det var det, tro mig. Jag glömde ta bilder på när jag hade gjort den så det får bli bra med den som tillhör receptet.

Just det! Ett tips är att lägga in bitar av blockchoklad i smeten, det blir superbra. //Ellen                                                                                                                                                                                                
Ingredienser
100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Lyft av kastrullen från plattan.
  • Rör ner socker och ägg, blanda väl.
  • Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  • Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  • Låt kakan kallna.
  • Pudra över florsocker.
  • Servera med grädde eller glass och frukt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
border="0" width="0" height="0" alt="" />